diumenge, 10 de gener del 2010

El Paradigma ARI


El Vallfosca és un bon amic del Feisbuc amb el qual hem intercanviat punts de vista que per a mi han resultat molt enriquidors.

El Vallfosca ha escrit:

Les "classes" socials són una imposició del paradigma ARI que ens varen fotre al damunt, jo crec molt més en les classes de rucs per inducció i rucs per pròpia voluntat, també hi ha la classe de la gent que no combrega amb els vassallatges i que entén que viure i aprendre son la mateixa cosa. Jo conec la dialèctica dels "paradigmes civilitzadors"; i el paradigma Català no té a veure amb la dialèctica de la lluita de classes, els que esteu en aquest parany sou un producte cultural ARI, víctimes del model de Dominació propi del paradigma ARI.
Els Aris son els pobles que ara en diuen indoeuropeus, ells tota la vida s’havien anomenat ARIs que presumiblement significa A (sense) RI (terra). Eren nòmades ramaders i varen conquerir i sotmetre els pobles Ibers riberencs de pagès d’orient a ponent, la seva característica és que estaven i estan organitzats en règims oligàrquics, a diferència dels pobles Ibers Euskeres que estàvem organitzats en règim liberal d’aplec assembleari.
Els Espartans son intrínsicament classistes però no els Ateneus.
D’entre els pobles ARIs els menys rucs varen anar implementant tot un seguit de reformes al seu propi paradigma, sempre emmirallant-se en el model Iber Ateneu. Això de les esquerres és una reforma del mateix paradigma, una reforma que pretenia posar aturador al determinisme extrapolat propi del paradigma ARI.
El model ARI va imposar com a valor la identitat col·lectiva com a classe, això va produir un canvi de paradigma, el capitalistes són ARI, i els proletaris no, és per aquesta raó que pertanyen a dues classes diferents, i això és així independentment del sou i dels diners.
El model ARI ha suposat una substitució en la “representació”,  ha liquidat la identitat col·lectiva per substituir-la per la de Classe social.
Un exemple
Els Indígenes Bolivians, fins fa ben poc NO tenien representació, ara quan l’han aconseguit, com que ho han fet davant, o, en un context capitalista, no hi ha problema, perquè la lectura que se’n fa “oficialment” és que era una reivindicació de “classe”, però, si haguessin fet el mateix en un context Marxista, serien retrògrads i etnicistes.
Però quina és la “classe” que han posat en valor?, quina és la classe que NO tenia representació?, que estava fora del “sistema” democràtic? La Classe Identitària sense dubte, que és la que els ARIs han foragitat.
L'última Guerra Civil de l'Impèrium Ari, es va dirimir entre els partidaris de governar des de el nínxol ètnic, i els partidaris de governar-lo des de la “democràcia” de la lluita de classes com a subterfugi, perquè el que de fet defensaven aquesta facció que va acabar guanyant, era el govern de l’Impèrium des del nínxol del Poder Econòmic.