diumenge, 27 de maig del 2012

El petrodòlar: la mà invisible que escura la teva butxaca.


Autor: El Erial De Olduvai
Els imperis sempre s'han finançat imposant impostos a les colònies, avui en dia han sofisticat els seus mètodes.
En el gràfic podem veure l'evolució de la massa monetària, la quantitat de dòlars que els EUA han posat en circulació els últims deu anys i com s'ha anat accelerant, especialment en l'últim trimestre.
N'hi ha prou que tots els països es vegin obligats a haver d'adquirir el petroli en dòlars, forçant-los així a tenir la necessitat de disposar d'una reserva de dòlars, d'aquesta manera EUA pot succionar valor a voluntat de les reserves monetàries de la resta de països i transferir aquest valor a la seva pròpia economia.
Com? Molt senzill: imprimint bitllets i augmentant així la capacitat de pagament del seu estat, però disminuint el poder adquisitiu de la moneda, amb la qual cosa disminueix el poder adquisitiu de les reserves de dòlars que els països de la resta del món es veuen obligades a tenir.
Aquesta estratègia els fa més rics a ells, però més pobres a la resta del món. És a dir, que el pla de reactivació de l'economia EUA l’està finançant imprimint bitllets, però l’estem pagant nosaltres.
En el gràfic es mostra el descomunal creixement de la massa monetària de dòlars des del 2002, en concret, s'aprecia un absurd creixement del ¡¡33%!! en l'últim trimestre, mentre que la inflació -la pèrdua de poder adquisitiu del dòlar- ha estat del 3%, així les reserves en dòlars de la resta de països perden un 3% de poder adquisitiu que és transferit a l'economia USA, que s'incrementa en un 30% (33% que incrementa la quantitat de dòlars - 3% de pèrdua de poder adquisitiu del dòlar).

 Un bon negoci, no us sembla?

2 comentaris:

Nowel ha dit...

un bon negoci sí

Anònim ha dit...

Aquest és el blog perfecte per a qualsevol persona que vulgui saber sobre aquest tema. Saps tant dels seus gairebé difícil de discutir amb vostè (no és que realment vull ... jaja). Que sens dubte posa un nou gir a un tema s'ha escrit sobre això per anys. Una gran cosa, simplement genial!