dijous, 8 d’agost del 2013

El negoci de la guerra









Text extret de la pel·lícula Zeitgeist-Addendum

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

En 1914, les guerres europees van començar centrades al voltant d’Anglaterra i Alemanya. El poble americà no volia saber res amb la guerra, i el president Wilson públicament va declarar la neutralitat. No obstant això, sota la superfície, l'administració americana buscava alguna excusa per poder entrar a la guerra.
En una notòria observació el secretari d'Estat William Jennis va dir:
"Els grans interessos bancaris estaven profundament interessats en la guerra mundial, a causa de les oportunitats de grans guanys."
És important entendre que la cosa més lucrativa que pot esdevenir als banquers internacionals, és la guerra, perquè obliga a un país a demanar més diners amb al Banc de la Reserva Federal.
L'assessor principal i mentor de W. Wilson era el Coronel Edward House, un home de connexions íntimes amb els banquers internacionals que volien entrar a la guerra. En una conversa documentada entre el Coronel House, assessor de Wilson i Sir Edward Grey, el secretari Exterior d'Anglaterra, sobre com fer que Amèrica entrés a la guerra Grey preguntà:
“Què farien els americans si els Alemanys s'enfonsessin un creuer amb passatgers americans a bord?”
House respongué:
“Crec que una flamarada d'indignació escombraria dels EUA i això per si mateix seria suficient per portar-nos a la guerra.”
Així que el 7 maig 1915 sota essencialment suggeriment de Sir Edward Grey, un vaixell anomenat el Lusitania va ser enviat intencionalment aigües controlades per Alemanya, on se sabia hi havia vaixells militars alemanys. I com és d'esperar, vaixells alemanys van bombardejar el vaixell, fent explotar les municions
emmagatzemades, matant 1.200 persones.
Per entendre millor la naturalesa intencional d'aquesta conspiració, l'ambaixada alemanya va publicar avisos al New York Times, dient a la gent que si s’embarcaven al Lusitania, ho feien sota el seu propi risc, perquè navegaria d'Amèrica a Alemanya passant a través de la zona de guerra, i seria propens a ser destruït. De fet i com va ser anticipat, l'enfonsament del Lusitania va causar una onada d'ira entre la població americana i Amèrica va entrar en la guerra poc després.
La Primera Guerra Mundial va causar 323.000 morts americanes.
J.D. Rockefeller va guanyar al voltant de 200 milions de dòlars. Això és, al voltant de 3.000 milions actuals. Sense esmentar que la guerra va costar al voltant de 30.000  milions de dòlars als americans, la major part va ser demanada al Banc de la Reserva Federal amb interès, expandint encara més els guanys dels banquers internacionals.